Compania

AVERSA - DP PUMPS s.r.l este rezultatul asocierii dintre SC AVERSA SA si DRAKOS
POLEMIS GROUP.

Avand o experienta cumulata de mai mult de 200 de ani pe piata mondiala de
pompe ne propunem relansarea gamei de pompe AVERSA in concordanta cu
cerintele pietei.

AVERSA - DP PUMPS ofera pompe standard si personalizate, calitatea fiind recunoscuta
la targurile nationale si internationale.

Prin inovatii, departamentul de cercetare al AVERSA DP - PUMPS SRL identifica
cele mai potrivite solutii tehnice pentru cerintele clientilor.

Produsele noastre sunt utilizate in industrie, in agricultura si in sectorul energetic.
Serviciile noastre includ productia de pompe, transport, instalare, service si monitorizare.

Historicul

Fabrica si-a inceput activitatea in anul 1882 cu o turnato- rie si un atelier mecanic. La inceputul celui de-al doilea razboi mondial fabrica a fost rechizitionata de armata, schimbandu-si profilul in productia de armament.

Au fost executate piese pentru mitraliere, pentru bombe si bucatarii mici de campanie. In 1945 in cadrul Adunarii Generale Anuale s-a decis ca fabrica sa isi schimbe profilul.

Frecventele incendii care au afectat Bucurestiul in perioada 1945-1946 au creat o oportunitate pentru actionari care sesizeaza cerintele pietei si incep producerea de pompe pentru stingerea incendiilor. Pana in 1950 AVERSA s-a dezvoltat si specializat pe productia unei game largi de pompe pentru industrie,pentru agricultura si pentru sectorul energetic.

In 1955 a fost infiintat primul atelier pentru prototipuri si standul de incercari. Dupa mai multe fuziuni fabrica isi schimba denumirea in UZINA DE POMPE BUCURESTI in 1965 si se concentreaza exclusiv pe executia de pompe si piese de schimb pentru pompe.

In 1977 fabrica avea peste 3800 de angajati care au executat 75555 de pompe, cea mai mare productie anuala din istoria AVERSEI.

Incepand cu 1985 uzina a fost certificata si a inceput sa livreze pompe pentru CNE CERNAVODA si pentru FABRICA DE APA GREA din DROBETA TURNU SEVERIN.

Ca furnizor de produse si servicii pentru centrala nucleara din Romania(CNE Cernavoda), AVERSA a implementat in anul 1982 un sistem de asigurare a calitatii pentru pompele centralelor nucleare de tip Candu.

In perioada 1980-1991 peste 80% din productie era destinata exportului, inregistrandu-se cel mai mare nivel din istoria companiei.

AVERSA a dezvoltat si fabricat o gama larga de aplicatii intr-o varietate de industrii: rafinarii, minerit, petrochimie, siderurgie, chimie, prelucrarea zaharului, criogenie, constructii de nave, centrale electrice, constructii, centrale nucleare, agricultura, celuloza si hartie, furnizarea apei, alimentara, servicii generale.

In anul 2018 AVERSA devine parte a DP PUMPS -DRAKOS POLEMIS GROUP.

 

TURNATORIA

Activitatea turnatoriei dateaza din 1882. Se foloseste fonta cenusie, nodulara, otelul inoxidabil, otelul carbon(in concordanta cu standardele internationale DIN, NF, BS, UNI, ASTM). Pot fi turnate piese cu greutati cuprinse intre 1-5000 kg.

Capacitatea de productie este de 12000 t pe an. Echipamente:6 cuptoare cu inductie, instalatia automata DISAMATIC 2013 MK 5-A SI altele. Controlul pieselor turnate se face la microscop, spectometru, durometru, ultrasunete, lichide penetrante, RX, etc. Sistemul de asigurare a calitatii produselor a fost certificat din 1999.

TARGURI SI EXPOZITII

AVERSA este un participant traditional in fiecare toamna la TIB(Targul International Bucuresti) in octombrie. In ultimii ani AVERSA a participat numai la targuri specializate. EXPO-PETRO GAS Bucuresti o data la doi ani in octombrie.

ACHEMA cel mai mare targ international din Europa o data la 3 ani in Frankfurt(Germania). PUMPS, ARMATURE, GASKETS salon specializat anual in Bucuresti.

Clienti

Traditionalii si noii clienti AVERSA DP PUMPS:

A

C

E

S

T

Contact

  • Phone:
    (+40) 310 699377
  • E-Mail:

    Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Location

Calea Victoriei Nr. 155 , Bloc D1 , scara 8 , Tronson 7 , etaj 5 , Bucharest , Romania

Social

Copyright © 2019 AVERSA - DPPUMPS

Realized by opk.gr